• info@nutr.gr
  • Φιλικής Εταιρείας 8Β, 65403, Καβάλα
  • Τηλέφωνο: 2514000008
Open

Ο ρόλος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

Ο ρόλος του Διαιτολόγου - Διατροφολόγου

Ποιο είναι ο ρόλος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου; Με την αλματώδη ανάπτυξη της επιστήμης και την δημιουργία νέων ειδών τροφών έχουμε την ανάγκη να αναζητήσουμε την καλύτερη. Άλλωστε μια σωστή διατροφή θα βελτιώσει την ποιότητα της  ζωής αποφεύγοντας όλες εκείνες τις ανεπιθύμητες αρρώστιες που ταλαιπωρούν πολλούς.  Έτσι λοιπόν θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα της διατροφής μας.

Για να μάθουμε τι τρώμε και κατά πόσο υγιεινό είναι αυτό που τρώμε θα πρέπει να συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό. Στην αγορά θα βρει πολλούς επαγγελματίες, που να μπορούν να παρέχουν συμβουλές σχετικά με διατροφικά θέματα.  Ο καταλληλότερος όμως όσον αφορά την διατροφή μας είναι ο διαιτολόγος -διατροφολόγος και όχι απλώς κάποιος που έτσι απλά ασχολείται με αυτόν τον τομέα.

Τι είναι ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

διατροφή και υγεία

Σαν Διαιτολόγο – Διατροφολόγο εννοούμε εκείνο το άτομο, που έχει αποκτήσει τον ακαδημαϊκό τίτλο του διαιτολόγου – διατροφολόγου, με κρατική αναγνώριση, και του παρέχεται το αποκλειστικό δικαίωμα να προβαίνει σε διατροφική αξιολόγηση, εκτίμηση και σύστασης ειδικών προγραμμάτων διατροφής για υγιή ή ασθενή άτομα.

Ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος εφαρμόζοντας την επιστήμη της διατροφής, βοηθά το άτομο να κατανοήσει το κατά πόσο η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την υγεία του. Ο ρόλος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου δεν περιορίζεται μόνο στην περίπτωση της απώλεια βάρους, αλλά έχει εκπαιδευτεί έτσι ώστε να μπορεί θεραπεύσει / αντιμετωπίσει ενός μεγάλου αριθμό ασθενειών όπως νεφροπάθειες, καρκίνο, σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά, διατροφικές διαταραχές, ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος κ.α.

Επιπλέον υπηρεσίες που μπορείτε να βρείτε σε έναν Διαιτολόγο – Διατροφολόγο είναι :

Κάντε χρήση τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε για να πάρε και και εσείς μια άποψη σε τι επίπεδο βρίσκεστε:

Γιατί να επισκεφτώ έναν Διαιτολόγο – Διατροφολόγο;

διατροφή με σαλάτα

Πολύ είναι οι λόγοι που μπορεί να έχουμε την ανάγκη να συμβουλευτούμε ένα Διαιτολόγο – Διατροφολόγο. Δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο διατροφικό πρόβλημα, αλλά και υγιή  άτομα θέλοντας να κρατήσουν την σιλουέτα τους.

Χρειάζεται να πάρεις ή να χάσεις βάρος;

Είτε για να χάσετε βάρος, που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, είτε όμως και γιατί πρέπει να πάρεις βάρος, ο μόνος εγκεκριμένος επιστήμονας είναι ο διαιτολόγος – διατροφολόγος. Είναι ο μόνος που  μπορεί να προτείνει ένα διατροφικό πλάνο προσεγμένο σε θερμίδες ανάλογα με την περίσταση και πάντα σύμφωνα με τις προσωπικές σου ανάγκες. Παράλληλα θα σε βοηθήσει να αναζητήσεις όλα τα απαραίτητα που χρειάζεσαι χωρίς να σταματήσεις να τρως τα αγαπημένα σου φαγητά.

Είσαι έγκυος;

Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος ως εκπαιδευμένος επιστήμονας θα βοηθήσει την έγκυο γυναίκα να προσλάβεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως είναι το φυλλικό οξύ, που είναι τόσο απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, ιδίως κατά τους πρώτους 3 μήνες. Παράλληλα θα ενισχύσει την διατροφικές σου ορέξεις με επαρκούς πρόσληψης σιδήρου, βιταμίνης D και βιταμινών του συμπλέγματος Β για εσένα και το νεογέννητο.

Για πρόληψη.

Η πρόληψη είναι πάντα το καλύτερο όπλο για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες αρρώστιες και τις διατροφικές διαταραχές. Είτε λόγω κάποιων οικογενειακών ιστορικών, είτε λόγω αποφυγής τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων ο διαιτολόγος – διατροφολόγος είναι ο κατάλληλος και έγκυρος σύμβουλος. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τον ρόλο των τροφών και τον καλύτερο τρόπο λήψης τους. Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι δίνοντας έμφαση στην υγιεινή διατροφή μας μπορούμε να απολαύσουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πρόβλημα υγείας.

Πολλές είναι οι αρρώστιες που σχετίζονται με την διατροφή μας. Ο σακχαρώδης διαβήτης, οι διάφορες διατροφικές διαταραχές, ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος σαν κάνουν να μην ξέρετε ποιες τροφές επιτρέπονται και ποιες όχι. Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις τις τροφές σε ομάδες, θα σε ενημερώσει σχετικά και θα σου δώσει νέες επιλογές σε τρόφιμα που μπορείς να καταναλώσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ως έφηβος δεν τρέφεσαι σωστά.

Είναι γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όλο και περισσότεροι έφηβοι είτε δεν τρέφονται σωστά είτε δεν λαμβάνουν επαρκής ποσότητα τροφής. Και αυτό λόγο της τάσης που επικρατεί στους εφήβους να στρέφονται στο γρήγορα φαγητό και στο ότι δίνουν έμφαση σε άλλα πράγματα, μη έχοντας γνώση για το πόσο σημαντική είναι για αυτούς μια σωστή διατροφή.  

Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος είναι καθ΄ όλα έτοιμος να βοηθήσει οποιοδήποτε έφηβο αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα. Θα τον ενημερώσει σωστά και θα  βοηθήσει να αντιμετωπιστούν διατροφικά θέματα όπως η ανορεξία, η βουλιμία αλλά και ζητήματα υπερβολικού βάρους.

Internet και παραπληροφόρηση

Όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και στην διατροφολογία υπάρχει μια μεγάλη παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί τόσο στο διαδίκτυο όσο και στις κοινωνικές μας σχέσεις. Πολλά γράφονται, πολλά λέγονται από διάφορους, διαφορετικά πράγματα ακούς από τον καθένα και στο τέλος δεν ξέρεις ποιο είναι το σωστό και πιο όχι. Μάλιστα έχεις δει και τις πολλές διαφορετικές απόψεις που ακούγονται πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Ποιον όμως να συμβουλευτείς;  

Σαν έγκυρο και σωστό σύμβουλο για τέτοια θέματα πάντα θα πρέπει να εμπιστεύεστε έναν διαιτολόγο – διατροφολόγο. Ως επιστήμονας ακολουθεί τις εξελίξεις στην διατροφή και είναι ο πιο κατάλληλα ενημερωμένος για να συμβουλευτείτε. Άλλωστε θα μελετήσεις καλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται και θα σας δώσει την αντίστοιχα κατάλληλη συμβουλή.

Είστε αθλητής

Ένας ακόμα τομέας που ασχολείται ο διαιτολόγος – διατροφολόγος είναι η αθλητική διατροφή. Το να κρατήσει ο αθλητής την φόρμα του και να είναι έτοιμος για κάθε αγώνα δεν αρκεί μόνο η γυμναστική. Μια σωστή διατροφή ανάλογα με την ανάγκη του καθενός θα τον βοηθήσει και καλύψει τις ανάγκες ενός αγώνα, τόσο σε ενέργεια όσο και σε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα χρειαστεί.

Με το παραπάνω άρθρο θέλουμε να σας δώσουμε να καταλάβετε το πόσο απαραίτητος είναι o ρόλος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου. Είτε είναι ανάγκη να διορθωθεί η υγεία μας ή να εξασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει ως έχει, ο διαιτολόγος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος επιστήμονας για να πετύχουμε τους διατροφικούς μας στόχους.

Εμπιστευτείτε την υγεία σας σε έναν Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και βρείτε υπηρεσίες όπως :

Κάντε χρήση τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε για να πάρε και και εσείς μια άποψη σε τι επίπεδο βρίσκεστε:

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Κωστούλας Θεόφιλος

Φιλικής Εταιρείας 8Β

ΚΑΒΑΛΑ

info@nutr.gr

2514000008

Facebook

Twitter

Top