• info@nutr.gr
 • Φιλικής Εταιρείας 8Β, 65403, Καβάλα
 • Τηλέφωνο: 2514000008
Open

ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΕΤΙΚΗ

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Κωστούλας Θεόφιλος

ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΕΤΙΚΗ

Nutr.gr

Διατροφογενετική

Διατροφογενετική είναι ο κλάδος της γενετικής που μελετά τα γονίδια τα οποία σχετίζονται με παθήσεις και καταστάσεις οι οποίες μπορούν μέσα από τη κατάλληλη διατροφή και τον τρόπο ζωής να περιοριστούν σε ότι αφορά την εκδήλωση τους σύμφωνα με το ξεχωριστό γενετικό προφίλ του καθενός.

Η ανάπτυξη της διατροφογενετικής ξεκίνησε με την χαρτογράφηση ολόκληρου του ανθρώπινου γονιδιώματος στις αρχές του 2000 όταν οι επιστήμονες έβαλαν στόχο τον εντοπισμό γονιδίων που αλληλεπιδρούν με θρεπτικά συστατικά. Πλέον έχουν ανακαλυφθεί πολλές αλληλεξαρτήσεις μεταξύ των γονιδίων, τη διατροφή και την ασθένεια. Στόχος της διατροφογενετικής είναι να προσδιορίσει την συσχέτιση με τον μεταβολισμό καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι πολύ μικρές διαφορές στα γονίδιά μας μπορούν να μεταβάλλουν τις επιδράσεις της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών αλλά και τοξικών (π.χ. καπνός, αλκοόλ) στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο διατροφικός γενετικός έλεγχος χρησιμεύει στο να διευκρινίσουμε πως αν κάποιος φέρει κάποιο γονίδιο που σχετίζεται με κάποια πάθηση ή κάποια διαταραχή δεν σημαίνει πως θα νοσήσει. Γνωρίζοντας το γενετικό προφίλ είναι πλέον εύκολο για κάποιον να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα και να ακολουθεί το προσωποποιημένο διαιτολόγιό του, ώστε να αποτρέψει την εκδήλωση μιας κλινικής κατάστασης.

Ο διατροφικός γενετικός έλεγχος τεστ Genetix23 δίνει μια σε βάθος ματιά στο πως αντιδρά στην αφομοίωση μέχρι και 750 διαφορετικών τύπων τροφίμων. Αναφέρει επίσης 27 άλλους παράγοντες που περιλαμβάνουν:

 • Επίτευξη αύξησης / απώλειας βάρους(έλεγχος λιπιδίων, υδατανθράκων και άλλων θρεπτικών ουσιών).
 • Μείωση / εξάλειψη των συμπτωμάτων σε περίπτωση που παρουσιάζονται γαστρεντερικά προβλήματα (που συνδέονται με διατροφικές δυσανεξίες).
 • Βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος (μέσα από τη σωστή πρόσληψη βιταμινών και ανόργανων συστατικών).
 • Ανταπόκριση στην άσκηση: επιλέξτε το σωστό άθλημα για να εξασκηθείτε και να απαλλαγείτε από τις αποθέσεις λίπους.
 • Διατροφικές δυσανεξίες: δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη (κοιλιοκάκη).
 • Ρίσκο να είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.
 • Αφομοίωση θρεπτικών ουσιών (λιπίδια, λίπη, υδατάνθρακες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες ..)
 • Αφομοίωση μέχρι 750 τύπων τροφίμων.
 • Διατροφική συμπεριφορά (έλεγχος της όρεξης και κορεσμού).
 • Μεταβολισμός της καφεΐνης και του αλκοόλ.

Το Genetix23 γενετικό τεστ διατροφής απευθύνεται σε όλους. Απλά σε ανθρώπους με πιο έντονο το πρόβλημα της παχυσαρκίας τα οφέλη είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Απευθύνεται στον καθένα που θέλει να χάσει κάποια κιλά καθώς του επιτρέπει σε συνεργασία με τον διαιτολόγο του να διαμορφώσει ένα πιο εξατομικευμένο πρόγραμμα δίαιτας ή/και άσκησης το οποία θα έχει και πιο μόνιμα – ουσιαστικά αποτελέσματα. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει και ως προληπτικό μέσο για ανθρώπους ή παιδιά που έχουν οικογενειακό ιστορικό παχυσαρκίας.

Μιλήστε Μαζί μας

Μέσα από την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα έτσι ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να κλείσουμε ένα ραντεβού στο γραφείο μας το συντομότερο δυνατόν.

  Γιατί να μας επιλέξετε

  Επιλέξτε Nutr.gr

  διαιτολογικό γραφείο καβάλα

  Συνεχής Εκπαίδευση

  Προσπαθούμε συνεχώς να ενημερωνόμαστε για τις νέες τάσεις και τεχνολογίες στο τομέα της διαιτολογίας και διατροφολογίας έτσι ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες.

  dietologos kavala

  Χρόνια Εμπειρία

  Η μακροχρόνια εμπειρία πάνω στην επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας μας καθιστούν τον κατάλληλο σύμβουλο για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε το στόχο σας.

  diatrofologos kavala

  Συνέπεια & Αποτελεσματικότητα

  Με τo διατροφολογικό – διαιτολογικό σχέδιο που ακολουθούμε έχουμε καταφέρει να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους πελάτες μας με βάση τη ισορροπημένη διατροφή.

  Περισσότερες Υπηρεσίες

  Διαβάστε και ενημερωθείτε σχετικά με τις υπηρεσίες διατροφής που μπορούμε να σας παρέχουμε.

  Σχεδιασμός Διαιτολογίων

  Μελέτη και σχεδιασμός εξατομικευμένων διαιτολογίων προσαρμοσμένα σε κάθε ανάγκη.

  Ανάλυση Σώματος

  Κρίνεται απαραίτητη, αφού η σύσταση του σώματος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας.

  Διατροφική Συμπεριφορά

  Η πλέον σύγχρονη διαιτολογική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του μεταβολικού συνδρόμου.

  Top